De asemenea, aspectul fizic superficial pare a fi mai important decât sănătatea organismului ca întreg. Cei mai mulți oameni tind să ignore afecțiunile fizice cu care se confruntă, uitând cât de important este ca mintea și trupul să se afle în perfectă armonie.

Echilibrul mental și fizic sunt rareori întâlnite în zilele noastre, motiv pentru care dezvoltarea profesională și personală au loc în mod haotic.

Chiar mai mult, dezechilibrele la nivel fizic îi împiedică pe cei mai mulți dintre noi să ducă o viață liniștită, plină de armonie, în care obstacolele zilnice pot fi depășite cu brio.

Tai Chi, o simplă metodă chineză practicată încă din antichitate și promovată de maeștri asiatici de renume, vine cu rezolvări la aceste probleme, motiv pentru care lucrarea de față își regăsește utilitatea în atât de multe domenii ale vieților noastre.

Tai Chi, arta marțială descrisă adesea ca un dans energetic, o artă a mișcării la a cărei bază se află principiul perfecțiunii, a devenit din ce în ce mai populară în rândul persoanelor interesate de propria dezvoltare, fie ea emoțională, fizică sau psihologică.

Această formă antică de mișcare promovează echilibrul fizic și psihic al practicanților și încurajează menținerea unei stări de sănătate impecabile. Mai mult decât atât, Tai Chi este un tip de exerciții fizice care pot fi integrate în rutina fiecărei persoane, indiferent de vârstă și condiție fizică.

Cu ajutorul practicilor Tai Chi, regăsirea sinelui, relaxarea, dezvoltarea energiei interne, reducerea stresului și a anxietății devin posibile în mod accelerat și mult mai eficient decât prin metode moderne.

Îmbunătățirea condiției fizice și a stării de sănătate, vindecarea unor afecțiuni și conștientizarea sinelui și a mediului înconjurător sunt, de asemenea, obiective ușor de îndeplinit cu ajutorul practicii Tai Chi.

II. Elementele Esenţiale ale Tai Chi-ului

III. Tai Chi - Principiile Echilibrului cu Tai Chi

IV. Tai Chi prin prisma științelor moderne

V. Tai Chi în viața de zi cu zi

VI. Tai Chi - formele de bază