Mai întâi de toate vreau ca fiecare să vadă care este scopul, motivul pentru care vrea să își prelungească viața. Aceste e cel mai important aspect.
În procesul de prelungire al vieții are loc o negociere cu divintatea prin care spunem ceva de genul: "am nevoie de X ani în plus pentru a ajunge să stăpânesc tehnicile energetice chinezești". În această negociere trebuie să avem suficiente resurse sufletești (fapte bune) pentru a putea merge mai departe. Este ca și cum am pune într-o balanță faptele noastre bune, energia acumulată prin practică spirituală pe de o parte iar divinitatea pe de altă parte. Este important ca motivarea să nu fie una de susținută de orgoliu  "Aș vrea ca toți ceilalți să vadă cât de tânăr am rămas eu". În astfel de cazuri cel mai probabil nu veți intra la negociere cu prea mult noroc de partea voastră.
   

   Apoi mai există problematica energiei. Pentru a putea menține corpul tânăr este nevoie de cantități tot mai mari de energie pe măsură ce îmbătrînim, sau de aceeași cantitate dar de o energie de calitate mai bună. Problema care apare la foarte mulți oameni e faptul că își împrăștie energia. Se uită la o reclamă la TV și văd un model de mașină pe care și-l doresc și automat energia fuge în acea direcție. Nu degeaba maeștrii cei mai avansați se retrag în singurătate, pentru a reuși să adune cât mai multă energie.
   Cea mai mare cantitate de energie pe care o pierdem e prin chakra 1. Odată cu trecerea timpului această chakra se slăbește tot mai tare. La oamenii care sunt pe moarte apar diferite manifestări legate de această chakra cum ar fi diaree și urinare fără control. Ce putem face pentru a întări această chakra e să aplicăm exercițiile Kegels, care constau în contractarea și relaxarea mușchilor pelvieni. Recomandarea este să se contracte timp de 7 secunde apoi să se relaxeze 7 secunde. Se poate repeta de 7 ori.

   Deasemenea există acei vampiri energetici, de care toți am auzit. Vampirii sunt de fapt entități care locuiesc în astralul inferior și se hrănesc cu energia noastră. De multe ori aceste entiăți se manifestă prin oameni, astfel că ajungem să credem că o persoană sau alta e vampir energetic. De fapt, nu persoana e vampirul, ci entitatea care lucrează prin ea. În practica energetică nu se dau foarte multe soluții la această problemă însă ea este destul de serioasă. Un practicant de Qi Gong de exemplu, poate să piardă foarte ușor energia strânsă într-o săptămână dacă nu este atent. În acest sens se recomandă diferite tehnici de concentrare a energiei în sfere de energie. În practica Chinezească sunt 3 sfere în care se depozitează această energie, sferă numită și cinabru. Aceste sfere de energie concentrată se află în dreptul celor 3 centri de forță (Ajna Chakra, Anahata Chakra, Svadhisthana Chakra). Eu personal depozitez energia într-un cerc, inel de pe aura mea (ca și cercul de butoi) astfel că energia este păstrată în aura mea fără a putea fi accesată din exterior.
Pentru a nu fi vulnerabil la atacul vampirilor energetici, este necesar să ne purificăm de agresivitatea conștientă și subconștientă acumulată. Tehnica pentru eliminarea ei se află pe linkul următor.

   I. Prima tehnică pe care vreau să o prezint e o tehnică tibetană, numită Riturile Tibetane.  Este una din cele mai puternice tehnici energetice de întinerire.
   Mai multe detalii pe linkul următor: "Riturile Tibetane"


   II. A doua tehnică, este tot o tehnică tibetană si presupune folosirea celor 10 degete de la mână într-o ordine predefinită. Ca și  o scurtă introducere ar fi de menționat faptul că meridianele timpului trec pe la încheietura mâinii. Tehnica presupune coborârea degetelor de la mâini în următoarea ordine:
1. se coboară degetul arătator (al doilea deget) timp în care numărăm până la 7, apoi se numără (mental) până la 36 timp în care rămânem cu degetul coborât, apoi ridicăm degetul timp în care numărăm până la 7.
2. se coboară al 4-lea deget timp în care numărăm până la 7, apoi se numără (mental) până la 36 timp în care rămânem cu degetul coborât, apoi ridicăm degetul timp în care numărăm până la 7.
3. se coboară pe jumătate degetul mic timp în care numărăm până la 7, apoi se numără (mental) până la 36 timp în care rămânem cu degetul coborât, apoi ridicăm degetul timp în care numărăm până la 7.
4. se coboară complet degetul mic timp în care numărăm până la 7, apoi se numără (mental) până la 36 timp în care rămânem cu degetul coborât, apoi ridicăm degetul timp în care numărăm până la 7.
5. se ridică degetul mare timp în care numărăm până la 7, apoi se numără (mental) până la 36 timp în care rămânem cu degetul coborât, apoi ridicăm degetul timp în care numărăm până la 7.
6. se coboară degetul mijlociu timp în care numărăm până la 7, apoi se numără (mental) până la 36 timp în care rămânem cu degetul coborât, apoi ridicăm degetul timp în care numărăm până la 7.
   Degetele trebuie să rămână relaxate pe toată durata exercițiului. Nu se forțează coborârea degetelor mai mult decât trebuie ca ele să fie relaxate.


   III. A treia tehnică derivă din Qi Gong, numită Falun Dafa.
Din practica personală am observat că ajută destul de mult la menținerea unui nivel energetic ridicat.
   Puteti viziona pe linkul de mai jos toate exercițiile. FALUN DAFA


   IV. A patra tehnică presupune folosirea unei tehnici personale pe care am numit-o  "tehnica robinetului".  
   Totodată voi explica semnificația cifrei 8 și de ce e atât de importantă. Foarte mulți ezoterici și numai folosesc această cifră fără să știe ce se ascunde în spatele ei.

Dacă privim cifra 8 observăm că aceasta formează 2 cercuri pe care putem să le privim ca pe 2 robineți.

Robinetul de sus deschide sursa de energie a programelor de întinerire, vindecare și nemurire ial cel de jos închide sursa de energie a programelor  de moarte, boală și îmbătrînire.

Robinetul de sus se sprijină pe robinetul de jos. Astfel când deschidem robinetul de sus cel de jos se închide. Practic noi putem să deschidem robinetul de sus mental și automat cel de jos se va închide.  In videoul de mai sus se poate vedea modul în care se poate acționa prin vizualizare.