Viața omului este ciclică, repetitivă și are la baza cifra 7.

* Pana la varsta de 7 ani copilul trăiește în energia părinților, sănătatea acestuia e influențată foarte mult de sănătatea părinților. Este foarte important ca părinții să aibă o viață armonioasă, lipsită de certuri și pe cât posibil să nu fumeze și să nu bea alcool. Putem să zicem că până la vârsta de 7 ani, responsabili de starea de sănătate a copilului sunt părinții.

* La 7 ani copilul începe sa se desprindă de mamă și să fie independent energetic. Începe procesul de ancorare a corpurilor subtile în ființa copilului.

* La 14 ani corpul mental este complet  ancorat în om.

* La 21 ani corpul emoțional este complet ancorat în om.

Este o perioada tumultoasă, care începe pe la 18-20 ani și se încheie în jur de 21 ani. Această perioadă reprezintă una de acumulare de experiențe relaționale, este important ca tinerii să fie lăsați să relaționeze și să nu fie blocați în această perioadă. Deși se poate întâmpla ca tânărul să facă multe lucruri ieșite din comun, nespecifice lui, este perfect normal.

* La 28 ani corpul sufletesc este complet ancorat în om.

Viața noastră sau mai bine zis călatoria vieții noastre începe pe la 28 ani.
Nu suntem ”total”  în controlul vieții decât începând de la această vârstă și nici atunci nu suntem lăsați complet liberi, doar că mai liberi.
Este foarte important ca persoanele adulte să nu mai locuiască cu părinții lor incepând cu vârsta de 22-25 ani. Persoanele care evită să facă acest lucru, rămân prinse în energia părinților și nu reușesc să dobândească independența energetică. Cu cât o persoană evită mai  mult să se rupă energetic de părinți cu atât mai mult evită maturizarea energetică. Acest proces este unul natural care apare în viața fiecăruia, există totuși persoane care din diferite motive, nu vor sau nu pot să facă aceste schimbări.
De ce sunt ele necesare?
Pentru că copii vin cu energie diferită de a părininților și ei vin să schimbe karma, să facă o schimbare în energia neamului.
Ei pot face această schimbare doar dacă se rup de linia energetică a părinților.
Se întâmplă de foarte multe ori ca copiii să nu se mai înțeleagă cu părinții iar explicația e simplă. Copiii cum ziceam vin să schimbe karma, să facă o modificare în arhitectura energetică a neamului. În momentul în care se întâmplă acest lucru, părinții pot simți acest aspect ca pe o agresiune. Părinții simt că nu se mai pot înțelege cu copiii lor fapt ce poate părea ciudat la prima vedere. E vorba de un upgrade, de o ridicare a nivelului energetic, copiii de cele mai multe ori trec pe altă treaptă energetică, pentru a face schimbările necesare. Făcând acest upgrade, de cele mai multe ori energia copiilor nu mai e compatibilă cu energia părinților.
Este nevoie de înțelepciune în abordarea acestui aspect și nu recomand ruperea totală a legăturilor cu părinții/copiii. Odată înțeles faptul că noi am venit să schimbăm ceea ce părinții noștri poate nu au putut, totul devine mai clar. Aici ne putem referi la un blestem, la un program negativ care rulează pe neam, etc.
         În acest sens, fiecare dintre noi venim cu un set de programe și avem o misiune sau mai multe. Una din misiuni e de a ne mântui pe noi și de a mântui dacă e posibil neamul în care ne-am născut.
         Din informațiile primite pot să vă zic că nu e necesar să mântuim tot neamul ca să ne mântuim pe noi înșine.

   Ar mai fi de adăugat faptul că la fiecare 20 de ani primim un cadou energetic special. Este vorba de un upgrade/ridicare a vibrației și un salt energetic care are loc din 20 în 20 de ani. Dacă suntem pe val putem profita de boostul energetic și să facem progrese majore în evoluția spirituală în aceste perioade.