Viața se desfășoară în diferite cicluri, atât relativ la propria existență (micro cosmos) cât și la nivel de macro cosmos.
               Relativ la propria existență aș vrea să fac câteva observații pe care unii le-ar putea găsi folositoare.
Există 2 momente majore când primim energie în decursul unui an.

Primul moment este în noaptea de Anul Nou 31dec/1ian.

Al doilea moment este la ziua noastră de naștere.

    Recomandarea mea este ca în fiecare din aceste zile/momente să facem o listă cu ce dorim să realizăm în anul următor. Lista ar trebui făcută pe hârtie, cu un pix sau dacă nu aveți la îndemână, și un telefon este bun. Realizarea acestei liste ne ajută să canalizăm această energie într-o direcție mai bună și nu va mai fi împrăștiată în zeci de proiecte care poate nu vor avea sorți de izbândă.
    Deasemenea nu se recomandă să facem sex în aceste zile, tocmai pentru a preveni irosirea acestei energii. Pe măsură ce vom reuși să ne folosim de aceste zile în realizarea proiectelor personale, nivelul nostru energetic și de conștiință va crește. Haide să zicem că noi avem o listă de realizări pe care ne-am angajat la naștere să o îndeplinim. E ca și cum am veni cu un plan de la bun început.
               Aceste realizări sunt împărțite pe ani sau bucăți din viață iar realizarea lor le va tăia de pe listă și vom rămâne cu mai puține proiecte de realizat. Astfel energia pe care o vom consuma va fi mai puțină și mai focalizată pe cele rămase. Astfel vom avea un exces energetic care ne va ajuta să evoluăm spiritual și energetic.

·          Tot pe aceeași temă ar mai fi de zis faptul că energia noastră atinge un apogeu la 6 luni de la ziua noastră de  naștere și apoi cunoaște un declin pentru ultimele 6 luni. Este bine de urmărit acest bioritm și să ne planificăm energia în așa fel încât să nu rămânem fără energie înainte de ziua de naștere. Sunt foarte multe morți și îmbolnăviri care au loc în această perioadă.

·         În viața fiecărei persoane există o zi din săptămână cu beneficitate maximă. Aceasta e ziua în care ne-am născut. Dacă de exemplu suntem născuți într-o zi de Miercuri, e bine să ne planificăm în această zi din săptămână proiectele mai importante. Vom avea susținerea maximă în realizarea lor.  Aș putea da din exemplul personal mai multe detalii dar nu vreau să vă influențez. Vreau să las pe fiecare să găsească conexiunea cu ziua lor specială și să profite de această conexiune.

·         O altă zi importantă din săptămână e ziua concepției. Să zicem că ați fost concepuți într-o zi de Sambata. Această zi/noapte va avea deasemenea un rol important. Nu am să dau detalii despre acest aspect pentru a nu vă influența, aș vrea ca fiecare să observe aspectele legate de această zi. Pentru cei care nu știu exact noaptea concepției lor, nu este o problemă, se poate observa noaptea cu beneficitate maximă.

   Un alt moment al săptămânii de importanță majoră este noaptea de Sâmbătă spre Duminică. Această noapte este de o importanță deosebită și e bine să dormim un somn complet în această zi. Este o noapte în care comunicarea cu dimensiunile superioare este facilitată și sufletul primește informații despre misiunea sa. În experiența mea de până acum foarte multe din schimbările din viața mea s-au produs în cursul unor astfel de nopți. Multe decizii de a schimba direcția în care mergeam a venit ca urmare a informațiilor primite în aceste nopți.  Se poate face o meditație sau o relaxare înainte de a ne pune la somn și să avem o intenție clară a ceea ce dorim să realizăm sau să schimbăm la viața noatră.  Este foarte probabil ca în cursul nopții să primim informația în vis fie codificată fie ca și informație clară, necodificată. Dacă de exemplu vrem să schimbăm locul de muncă și avem nevoie de ajutor în a lua această decizie, putem visa cum va fi la viitorul loc de muncă sau poate, a doua zi (Duminică) vom căuta un job online și vom găsi jobul perfect.

   Aș mai aminti câteva zile de importanță majoră din an, care afectează toate zodiile. E vorba de zilele/nopțile de solstițiu si echinocțiu. În aceste zile soarele intră prin niște portaluri pentru a-și schimba traiectoria. Aceste portaluri/ferestre sunt în mod normal închise dar în aceste zile din an, ele se deschid și permit accesul la energii cu totul speciale. Putem zice că se aseamănă cu deschiderea cerurilor.