De multe ori confundăm iubirea cu dragostea, sentimentul uman similar dar de o calitate mai proastă, am putea zice că e o benzină de calitate mai proastă.
               Dragostea e sentimentul pentru care ne îndrăgostim de o persoană sau de alta. Simțim ceva, avem un sentiment pentru cineva și credem că acel  ceva reprezintă iubirea cu adevărat.
               Acel sentiment de dragoste, este doar o scânteie, un portal către iubirea adevărată.
               Pentru a putea accesa energia iubirii este nevoie de o singură calitate, și anume de curățenie sufletească. Spus altfel, putem accesa iubirea doar cu un suflet curat, cu o inimă curată sau cum ar zice creștinii cu un duh curat.
               Dacă un suflet curat se îndrăgostește poate ajunge să și iubească în același timp. Dar de multe ori dragostea nu ajunge să fie transformată în iubire. Acesta e și motivul pentru care atracția dintre 2 persoane dispare după o anumită perioadă de timp.
               Ce nu ne-a zis nimeni, e că legăturile dintre persoane nu sunt întâmplătoare. Cred că există într-adevăr un ”Cupidon” care trage cu săgeți înmuiate în energia iubirii și face ca diferite persoane să se îndrăgostească una de alta.  Cred că acest Cupidon are rolul de a pune bazele unei relații care trebuie apoi continuată de fiecare cuplu în parte. E ca și cum prin acea săgeată de iubire, fiecare am prinde gustul a ceea ce ar trebui să reprezinte o relație dar de cele mai multe ori nu suntem capabili să ducem la bun sfârsit opera de artă.
               Adevărata  înțelepciune vine din iubire și din înțelegerea faptului că suntem toți unul. Pentru unii dintre noi e foarte ușor de înțeles și acceptat acest fapt dar pentru alții acest aspect ridică multe întrebări și e contrar întregii educații primite. Putem ajunge la esența ființei noastre doar experimentând starea de unul, de a fi unul/una cu divinitatea, de a fi parte a aceluiași întreg din care face parte si colegul sau colega noastră. Această conștientizare trezește în noi sentimente de compasiune și de iubire cu care putem să ajutăm pe alții și pe noi înșine.
               Iubirea este importantă fiindcă este energia cu care se hrănește sufletul nostru. Este energia care ne ține în viață și ne face să fim vii în această lume a morții. Aș putea afirma că această energie există într-o cantitate nelimitată doar că e nevoie să fim conectați la ea. Este ca și cum am alege ca în loc să fim conectați la o rețea de energie, am alege să fim conectați la alt provider cu o energie diferită. Această alegere se face conștient și presupune renunțarea la câteva aspecte pământești să zic așa.
               Cel mai important e renunțarea la ego, la acel ”eu sunt”. Noi credem că suntem ceva, cineva și ajungem să ne identificăm cu acel cineva/ceva dar în realitate noi suntem mai mult, sau mai bine zis mai multe. Suntem tot ce am adunat în sutele de vieți, suntem un cumul de experiențe care nu ne mai vin în memorie dar pe care le-am trăit odată și au rămas scrise în sufletul nostru. Desăvârșirea vine din înțelegerea acestor aspecte și din integrarea lor în totalitate în ființa noastră. Pe măsura ce nu ne vom mai identifica cu cel care credem noi că suntem (sau cea)  vom reuși să lăsăm alte aspecte ale ființei să iasă la suprafață și să ne învețe despre cine suntem noi cu adevărat.

Ego-ul zic unii că ar fi o entitate, un program, ”Lo Sfidante”, sfidătorul. Pentru cei care nu au văzut încă filmul documentar, îl recomand cu căldură pentru că ajută cititorul să înțeleagă cum funcționează. Ar fi multe de zis despre acest aspect dar probabil că ar necesita o carte singură doar pentru a discuta despre ego. Rugămintea mea e să nu îi dați prea multă energie, deci să nu facem mai mult caz decăt e nevoie despre el. Aspectul egoului trebuie înțeles și apoi depășit, trebuie mers la următorul nivel. Este ca și cum am trece la alt nivel  și am decide că nivelul nostru de conștientizare este nivelul iubirii. Nivelul egoului este un nivel de foarte de bază și corespunde unei persoane care nu a reușit să învețe lecțiile principale ale iubirii.
               Aș vrea în continuare să dau un exercițiu pentru a ajuta pe fiecare să se conecteze la energia iubirii.  Înainte de a da exercițiul as vrea să fac o scurtă introducere.

În fiecare religie au existat entități/personaje care au ajutat oamenii să se conecteze la această energie. În trecut, înainte de Creștinism la celți era cultul Zeiței mamă. Acum acest cult al Zeiței mamă a fost înlocuit de cultul ”Mariei”. În fiecare credință, religie, există un astfe de personaj, facilitator să zicem, inițiator. Aș vrea doar să vă puneți o simplă întrebare, și anume, de ce la Creștini, Mariei i se dă un rol atât de important și un statut atât de înalt, cum nu s-a mai dat niciunui personaj feminin din biblie? Părerea mea este că rolul Mariei este mai mult decât n-i s-a zis. Cred că ea are  un rol de canalizator și catalizator, al energiei iubirii în acest plan al existenței. Părerea mea personală, la fel cum se credea și în trecut e că lumea aceasta își ia puterea dintr-o entitate feminină, entitatea creatoare. Cred că am fost mințiți cu privire la natura universului în care trăim. Dar nu suntem foarte departe de a pune cap la cap toate piesele de puzzle.
               În exercițiile mele lucrez mult cu Maria, astfel că vă recomand următorul experiment. Puteți face acest exercițiu mergând pe stradă, sau stând pe o bancă în parc. Priviți oamenii si alegeți o persoană care vă atrage atenția și spuneți în gând acestea: ”Marie Maica Domnului nostru roagă-te ca sămânța iubirii celei sfinte să se sădească în inima și sufletul acestei persoane” și urmăriți ce se întâmplă. Puteți repeta de câte ori doriți cu câte persoane doriți. Acest exercițiu poate fi extins si la persoana proprie.
               Nu vreau să vă sugestionez și să vă zic ce ar trebui să simțiți sau să nu simțiți așa că nu voi da nici o explicație acestui exerciți și vă rog să îl aplicați așa cum e și să experimentați puțin. Pentru a discuta aspecte ale exercițiului/impresii mă puteți contacta pe email aum@aum.ro
               Așa cum ziceam și mai devreme una din calitățile necesare accesării energiei iubirii este un suflet curat. Cu cât sufletul e mai curat cu atât calitatea energiei iubirii este mai înaltă. Sfatul meu este să lucrați la procesul de purificare sufletească. Acest proces poate dura vieți întregi deci nu este ceva ce puteți face într-un timp scurt ( sau poate se poate J). Lucrurile trebuiesc luate pas cu pas și făcut un plan pe termen lung, e nevoie să ne asumăm niște schimbări, transformări și să ne mobilizăm intenția înspre acest scop. Odată mobilizată intenția, universul ne va ajuta să ne atingem scopul, în acest caz purificare sufletească.