1. Hatha Yoga
Este o ramură Yoga care pune accent pe exerciţii fizice, pe antrenarea capacității de stăpânire a corpului, precum și pe cea de concentrare. În sanscrită, cuvântul hatha înseamnă forţă şi implică un sistem de tehnici fizice suplimentare în cadrul conceptului mai larg Yoga. Practica hatha yoga pune accentul pe o dietă sănătoasă, pe procese de purificare internă a corpului, pe respiraţie adecvată în special în timpul practicării asanelor. Obiectivele hatha yoga sunt aceleaşi cu cele ale altor tipuri de Yoga, acestea includ beneficii fizice precum încetinirea îmbătrânirii, eliberarea spirituală, un corp armonios, exerciţiu fizic pentru relaxare, forţă şi concentrare personală.

2. Vinyasa Yoga
Acest stil de Yoga reprezintă o mişcare sincronizată cu respiraţia caracterizată printr-un flux continuu, trecând rapid de la o postură Yoga la alta. Vinyasa este o progresie treptată, o abordare pas cu pas care ia în mod sistematic și adecvat un elev dintr-un punct și îi duce în siguranță în următorul punct. Este uneori descrisă ca „sistemul de respirație" sau unirea respirației cu mişcarea.

3. Ashtanga Yoga
Ashtanga yoga este un stil dinamic care conectează mișcarea corpului cu respiraţia. Metoda subliniază importanța practicării zilnice a unei serii de mișcări stabilite. Practicantul progresează în propriul ritm în cadrul ședinţelor de Ashtanga Yoga şi sunt încurajați să memoreze secvența pe care o lucrează, apoi să o lucreze în mod individual în timpul clasei. Profesorul susţine, mai degrabă decât să îndrume practica individului. Astfel, elevii își stabilesc propriul ritm în concordanță cu capacitatea lor, dar practică în compania altor studenți și cu încurajarea profesorului. Ar trebui ca fiecare postură să fie stăpânită înainte de a trece la următoarea. Acest tip de Yoga reprezintă un antrenament excelent pentru creier şi antrenează memoria.

4. Power Yoga
Power Yoga este folosită pentru a descrie un stil de Yoga viguros în stil Vinyasa. Acesta se aseamăna foarte mult cu Ashtanga, fiind considerat a fi o încercare de a face Ashtanga mai accesibilă studenților occidentali. Diferă totuși prin faptul că nu reprezintă o serie de posturi stabilite, ci mai degrabă permite instructorului libertatea de a preda ceea ce vrea.

5. Iyenegar Yoga
Este denumită după dezvoltatorul B.K.S. Iyengar. Într-o clasă Iyengar tipică, posturile sunt menținute mult mai mult decât în alte școli Yoga în efortul de a acorda o atenție mai mare armoniei musculare. Se pune accent pe detaliu, precizie şi aliniere în performanţa posturii (asana) şi a respiraţiei (pranayama). Dezvoltarea forţei, mobilităţii şi stabilităţii este obţinută prin Iyenegar Yoga.

6. Sivananda Yoga
Sivananda este o formă de Yoga fondată de Swami Sivananda și adusă în vest de Swami Vishnu-devananda. O clasă începe de obicei cu Savasana (poziția de relaxare), Kapalabhati și Anuloma Viloma, urmate de câteva runde de Surya Namaskara. Clasa se deplasează apoi prin cele douăsprezece asanas-uri ale lui Sivananda care sunt proiectate pentru a crește puterea și flexibilitatea coloanei vertebrale.  

7. Kundalini Yoga
Kundalini încorporează mișcări sau exerciții repetate, tehnici dinamice de respirație, meditație și mantre. Fiecare exercițiu specific Kundalini, numit Kriya, este o mișcare care se repetă adesea și se sincronizează cu respirația. Practica este concepută pentru a trezi energia de la baza coloanei vertebrale. Această formă de yoga arată și se simte destul de diferită de oricare alta datorită concentrării sale asupra respirației repetitive și îmbunătățite, precum și a mișcării energiei prin corp.

8. Yin Yoga
Yin Yoga este un stil lent în care pozițiile sunt ținute timp de cinci minute sau mai mult. Chiar dacă este pasiv, Yin Yoga poate fi destul de provocator datorită cotelor lungi, în special dacă corpul dumneavoastră nu este obișnuit cu el. Scopul este de a aplica stres moderat la țesutul conjunctiv – tendoanele și ligamentele – cu scopul de a crește rezistenţa articulațiilor și de a îmbunătăți flexibilitatea.

9. Anusara Yoga
Anusara Yoga este un sistem modern de Yoga fondat de John Friend. Anusara înseamnă „a curge cu har", „a merge cu fluxul", „după inima ta". Anusara Yoga este bazată pe o filozofie tantrică, cu principii universale de aliniere, fiind un stil popular în creștere rapidă. Se concentrează pe experimentarea fericirii și bucuriei în practica Yoga și în viața de zi cu zi.  
Anusara Yoga este înrădăcinată într-o filozofie non-duală care preia ideea că suntem toți inerenți. Aceasta subliniază principiile universale ale alinierii ca punct central al practicii sale care stau la baza tuturor asanelor fizice. Aceste principii sunt importante în practicarea Yoga deoarece oferă îndrumări privind modul de aliniere a corpului, a inimii și a minții într-un mod care să ajute la obținerea celor mai bune rezultate. Yoga este despre găsirea centrului nostru, aceste principii fiind instrumente care îndrumă către echilibru.

10. Terapia Yoga integrată
Terapia Yoga integrativă reunește asanele, mantra și meditația într-un pachet complet, unde pot fi utilizate pentru terapie. Înființată de Joseph Le Page în 1993, terapia Yoga integrată a fost o încercare de a crea un program de formare cu accent pe Yoga ca artă medicală. Acesta a conceput programe special destinate centrelor de sănătate și medicale, inclusiv spitale și centre de reabilitare.

11. Yoga restauratoare
Yoga restauratoare este un tip de Yoga cunoscut pentru efectul său relaxant, calmant și vindecător. Are rădăcinile în Yoga lui B.K.S. Iyengar și este considerat ideal pentru cei care se recuperează după leziuni sau accidente. Pe lângă faptul că este foarte popular în rândul celor care fac recuperări, Yoga restauratoare este considerată un echilibru ideal pentru stilul de viață modern și stresant.